2024. április 27. - Zita

Iskolapszichológusi hálózatot szeretnének

A Bárczi Gusztáv Módszertani Központ és Nevelési Tanácsadó kezdeményezte, hogy a következő tanévtől Kaposvár valamennyi általános iskolájában és középiskolájában, összesen 22 intézményben működjön iskolapszichológusi hálózat.
2008. május 29. csütörtök 20:52 - Hírextra

Ezt Aggné Nagy Éva, a nevelési tanácsadó megbízott vezetője közölte csütörtökön az MTI-vel, hozzátéve: a kezdeményezést a jelek szerint támogatja a város vezetése is.

A szakember hangsúlyozta, hogy a döntésnek nincs köze a múlt héten történt diákgyilkossághoz; azt követően az érintett gimnázium választása volt, hogy nem a nevelési tanácsadót, hanem a megyei munkaügyi központ pszichológusait kérték fel segítségre a trauma feldolgozásához.

Aggné Nagy Éva szerint a felálló iskolapszichológusi hálózatok -, amelyek létrejöttét most tette lehetővé törvényi rendelkezés - sokat tehetnek majd azért, hogy ne történhessenek hasonló tragédiák, illetve megelőzzék az agresszió súlyos megnyilvánulásait.

A hálózat alapvető feladata nem vizsgálat vagy terápia, hanem konfliktuskezelés lesz. A diákok és a tanárok is igénybe vehetik, akár egyénileg, akár csoportosan.

Kaposváron a tervek szerint a jelenlegi pályázati lehetőségek felső határával élnek, ami azt tenné lehetővé, hogy havonta több mint tíz órában teljesítsenek szolgálatot a pszichológusok egy-egy intézményben, osztályfőnöki órákon vagy tanórákon kívül.

A szakember a múlt heti gyilkossággal kapcsolatban megjegyezte, hogy a történtekért sem az iskola, sem a szülők nem tehetők felelőssé, a tragédia okai valószínűleg sokkal összetettebbek.

Egy 17 éves fiút, a kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium diákját a múlt héten szerdán bántalmazta, majd egy tóba dobta két osztálytársa. A két fiatalt, akik beismerték tettüket, emberölés alapos gyanújával őrizetbe vették és előzetes letartóztatásba helyezték.

A történtek miatt a kaposvári gimnáziumban csütörtök este valamennyi diák szüleinek összevont szülői értekezletet tartanak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását