2024. április 26. - Ervin

Katonai bajonettel gyilkolt

A vádirat szerint egy katonai bajonettel egyik öccsét halálosan, másik testvérét könnyebben megsebesítette az a kiszombori férfi, akit korábban felesége meggyilkolása miatt már jogerősen elítélte. Büntetőperének tárgyalása kedden kezdődött Szegeden, a Cso
2008. június 3. kedd 11:38 - Hírextra
A Lőrinczy György megyei főügyész által ismertetett vádirat szerint a 49 esztendős férfi, aki felesége 1992-es meggyilkolását követően 2000-ben szabadult a börtönből, rendszeresen jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztott. 2008. január 11-én is több liter bort ivott, estére erősen leittasodott.

A férfi hazaérve veszekedni kezdett öccseivel, elmondása szerint azért, mert zavarta testvérei hangos vitatkozása. Az egyik ágyon fekvő testvérét egy csaknem 20 centiméter pengehosszúságú katonai bajonettel mellkason döfte. A szúrás a férfi tüdejét érte, a sérülés következtében rövid időn belül elhunyt, életét a szakértők szerint az azonnali orvosi segítség sem tudta volna megmenteni.

Ezt követően a vádlott, vallomása szerint , ráparancsolt másik testvérére, hogy ne hagyja el a lakást, majd őt is "megbökte" a bajonettel mellkasa jobb oldalán. A megszúrt férfi csak könnyebb sérüléseket szenvedett, ám ez csak a véletlenen múlt - áll a vádiratban.

A vádlott ez után elhagyta a lakást, kocsmába ment, a rendőrök ott fogták el, s kabátjának ujjában megtalálták a gyilkos fegyvert is.

A férfi a bíróság előtt elismerte bűnösségét testvére megölésében, azt azonban védekezésként elmondta, nem kívánta bántani a sértetteket, "csak rájuk próbált ijeszteni".

A bíróság Joó Attila vezette tanácsa tanúk és szakértők meghallgatását követően előreláthatóan csütörtökön hirdet ítéletet az ügyben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását