2023. március 28. - Gedeon, Johanna

Dohányzási tilalom Kaposváron

Kaposvár önkormányzata, követve néhány hazai város példáját, rendeletben szabályozta, hogy a kijelölt dohányzóhelyeket kivéve tilos rágyújtani a belvárosban, továbbá a városközponton kívül a rendeletben megnevezett intézményeket övező közterületeken is ki
2008. június 1. vasárnap 21:43 - Hírextra

A vasárnap életbe lépett rendelet megalkotói azt is pontosan meghatározták, hogy csak a tábla három méteres körzetében füstölöghetnek büntetlenül a bagósok. Ha nem így tesznek, akkor szabálysértés címén háromezertől húszezer forintos bírságra számíthatnak.

A rendeletben megnevezett utcák által határolt belvároson kívül dohányzási tilalom alá esnek a játszóterek, oktatási, kulturális és köznevelési, egészségügyi, szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátására rendelt épületeket övező közterületek és parkolók, egyházi intézményeket és más közhasznú épületeket övező közterületek, a parkolók és a temetők, ahol ugyancsak kizárólag a dohányzásra kijelölt helyen szabad rágyújtani.

Kaposvár közgyűlése még februárban döntött a rendeletről, amellyel az indoklás szerint a nemdohányzókat és a város tisztaságát egyaránt óvni kívánják. Ez utóbbi okán egyébként a rendelet-tervezet előírta a galambokat kitiltását is a belvárosból, ám végül a közgyűlés ezt nem szavazta meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását