2024. március 29. - Auguszta

Keresik a távcsöves puskát felismerőket

A rendőrség bejelentéseket vár azzal a távcsöves puskával kapcsolatban, amit még a május végén Debrecenben történt pénzszállító-rablás helyszínén találtak - közölte a rendőrség szerdán internetes honlapján.
2008. június 4. szerda 18:46 - Hírextra
A www.police.hu oldalon közzétett felhívásban azt kérik, aki a fegyverrel - különösen a távcsővel kapcsolatban - bármilyen információval rendelkezik, hívja az 52-516-400-as telefonszámot, vagy a 107-es, 112-es segélyhívószámot.

A fegyvert a támadás helyszínének közelében találták, és jelenleg szakértők vizsgálják.
Debrecenben még május 19-én este lőttek rá ismeretlenek egy pénzszállító kocsi biztonsági őrére a Malompark Bevásárlóközpont hátsó bejáratánál. A pénzszállító páncélautó elleni támadás este 9 óra után történt, amikor az autó a szokásos módon megállt a debreceni Malompark bevásárlóközpont hátsó frontjánál. Amikor a biztonsági őr a pénzt tartalmazó, vastag, téglatest alakú táskával kilépett az automata ajtón, egy fekete ruhás férfi felszólítás, szóváltás nélkül mellkason lőtte, a táskát kitépte a kezéből, s a korláton átugorva próbált elmenekülni. A pénzszállító autó vezetője a visszapillantó tükörből látta a történteket, s hátramenetbe kapcsolva próbálta meg elsodorni a támadót. Ez részben sikerült, mert a táskát elejtette a támadó, aki ezután üres kézzel elmenekült a közeli kiserdő irányába, ahol vélhetően a társa várta.

A rendőrség nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérlete miatt indított eljárást, ami életfogytig tartó börtönnel is sújtható. Ez a minősítés pedig kiterjed a lövés leadóján túl a társaira is.
A mellkason lőtt biztonsági őr életveszélyesen megsérült, több műtétet hajtottak végre rajta. Az ügyben összesen 2,6 millió forint nyomravezetői díjat tűzött ki a rendőrség és a megtámadott biztonsági őr cége, valamint egy másik gazdasági szervezet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását