2024. április 26. - Ervin

Utasokat vertek a biztonsági őrök?

Belső vizsgálatot rendeltek el a BKV-nál, miután utasok és biztonsági őrök összetűzésbe kerültek egy éjszakai buszjáraton Budapesten, még vasárnap hajnalban - közölte a társaság kedden az MTI-vel. A rendőrség súlyos testi sértés miatt nyomoz, a BKV szerin
2008. június 4. szerda 07:14 - Hírextra

Az RTL Klub híradója kedden este arról adott hírt, hogy biztonsági őrök vertek meg több embert egy éjszakai járaton vasárnap hajnalban. Információi szerint a biztonsági őrök belekötöttek a csoportba, tagjait lelökték a buszról és a megállóban megverték.

A kereskedelmi televíziónak nyilatkozó egyik fiatal lány azt mondta, hogy egyik társát öten ütlegelték, rugdosták. Egyiküknek az orra, másikuknak az arccsontja tört el. Állításuk szerint a biztonsági őrök ezt követően visszaszálltak a buszra és segítségnyújtás nélkül továbbmentek. A csoport rendőrt hívott, aki értesítette a mentőket. A rendőrség a sérülés foka miatt hivatalból indított eljárást.

Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI megkeresésére annyit közölt: a IX. kerületi kapitányság súlyos testi sértés bűntette miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A BKV szakszolgálatának vezetője belső vizsgálatot rendelt el az ügyben. A biztonsági őröket foglalkoztató cégtől bekérték a történtekről szóló beszámolót, ez alapján feljegyzést készítettek, amelyet kedden este juttattak el az MTI-hez.

Ebben az szerepel: az 5-6 fős ittas társaság a 950-es buszra szállt fel, majd hangoskodtak és zaklattak egy nőt, aki le akart szállni. Ekkor az egyik őr megkérte őket, hogy hagyják abba a kiabálást és a következő megállónál szálljanak le. A következő megállóban a biztonsági őrök ismételten megkérték őket, hogy szálljanak le, majd "arányos testi kényszer alkalmazásával" az ittas fiatalembereket leszállították.

A feljegyzés szerint leszállás közben a biztonsági őrt lerántották az autóbuszról, majd meg akarták ütni. Ekkor az autóbuszról leszállt még 4 biztonsági őr, hogy segítsen kollégájának. A dulakodás közben az egyik őrt állon ütötték.

Miután leszállították a fiatalokat a buszról, a biztonsági őrök visszaszálltak és folytatták útjukat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását