2024. április 30. - Katalin, Kitti

Bajuszfesztivál

Második alkalommal rendezték meg szombaton Kiskunfélegyházán a kiskunsági bajuszfesztivált, ahol trónfosztás történt, mert a Sárospatakról érkezett Ambrus Kristóf lett a győztes, maga mögé utasítva az egy évig uralkodó Szilágyi Pétert.
2008. május 25. vasárnap 06:54 - Hírextra
A bajuszkirály cím kötelez, mert a versenykiírás értelmében a király egy évig nem vághatja le bajszát, de nem növeszthet mellé szakállt sem. Az idei győztes a verseny előtt kénytelen volt megszabadulni szakállától, mert csak az lehetett bajuszkirály, akinek a szája szélétől csak egy centiméterre nyúlt túl a bajusza, s egyéb szőrzetet nem viselt az arcán.

A bírálat szigorú volt: héttagú női zsűri pontozta egyenként a versenyzőket, figyelembe véve a szakáll hosszát, "karakterét, harmóniáját, művészi hatását" és azt, hogy viselőjének mennyire áll jól az arcszőrzet.

A bajuszfesztivál ötlete állítólag azért jutott a kiskunfélegyháziak eszébe, mert 1848-ban Kossuth Lajos menlevelét Jókai Mór a településen adta át a híres nagybajszú betyárnak, Rózsa Sándornak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását