2024. március 2. - Lujza

A körömágy kódolt üzenete

A köröm kezdete alatt húzódó fehér félkör leginkább a szíved állapotát tükrözi. A körmök alsó része rejt egy hold alakú fehér alakzatot, melyet körömágynak vagy holdacskának hívnak. Ennek kinézete is alkalmas arra, hogy bizonyos egészségügyi tulajdonságok
2008. május 18. vasárnap 08:27 - Hírextra
Hiányzó holdacska: ha nem látható a körömágy vagy csak nagyon halványan, akkor érdemes odafigyelned vérkeringésedre, mert ez alacsony vérnyomásra utal. Ha tapasztaltál már szédülést vagy gyengeséget, esetleg a végtagjaid reggelenként remegnek, akkor biztos lehetsz benne, hogy a körömágy kinézete is erre figyelmeztet.

Jól kivehető félholdak: ha a körömágyad félhold alakú, és jól kivehető, de nem túl nagy, akkor te egészséges keringéssel rendelkezel. Amennyiben sem a magas, sem az alacsony vérnyomás nem jellemző rád, valószínűleg természeted is higgadt, érzelmeidet kontroll alatt tudod tartani, és nem rágódsz napokig, hetekig, esetleg évekig egy-egy problémán.

Túl nagy holdacskák: ez a hiányzó hold ellenkezője, vagyis a szív túlműködését, a magas vérnyomást tükrözi. Ha hirtelen haragú, ideges természetű vagy, esetleg könnyen magadra veszel mindent, és sértődékenynek tartanak, akkor vizsgáltasd meg a szívedet.
Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását