2024. április 27. - Zita

Figyeljünk a körmünkre!

A köröm rengeteg betegség leleplezője lehet, ezért figyeljük árulkodó jeleit. Persze nem minden esetben vészjelző harang, ugyanis sok embernek örökletesen gyengék a körmei. Viszont, jelezhetnek könnyen orvosolható problémákat, mint például: anyagcserezava
2008. január 24. csütörtök 16:03 - Hírextra
Legtöbb esetben, ha elváltozást észlelünk, rögtön körömgombára tippelünk, ez azonban téves diagnózis lenne. Ezért érdemes az első megjelenő tünet után bőrgyógyászhoz fordulni, így elkerülhető a legrosszabb.

Azért, hogy mégse rohanjanak a legapróbb köröm letöréssel is bőrgyógyászhoz Dr. Wikonkál Norbert egyetemi docens ad felvilágosítást önöknek, mely jelek utalnak leginkább betegségekre.

A gomba tünete, hogy a köröm széle leválik, alatta pedig sárgás anyag keletkezik. Ha viszont pikkelysömörünk van, akkor úgy néz ki, mintha össze lennénk szurkálva, a fehér foltok pedig a foltos hajhullás előjelei lehetnek.

A dohányosok is hamarabb észrevehetik sűrűn szívott káros szenvedélyük hátrányait. Ha néha körmükre néznek és óraüveg formájú, valamint mindenhol kidomborodik, akkor jobban tennék, ha felhagynának pöfékelő szokásukkal, mert ez a tünet a tüdőbetegségük intő jele.

Szakértőnk szerint, ha egyik napról a másikra jelennek meg az esztétikai problémák, mindenképpen forduljunk bőrgyógyászhoz.
Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását