2024. április 19. - Emma

Palackba zárt üzenet

Csaknem 30 év után került elő egy palackba zárt üzenet Japánban. A kis üveget egy japán iskolai osztály tagjai dobták a tengerbe még 1979-ben. Most egy építőmunkás találta meg több mint 1000 kilométerre a feladás helyszínétől, az északi Simokita-félsziget
2008. január 31. csütörtök 10:49 - Hírextra
Nem ez az első japán üzenet, ami hosszú idő után került elő: a múlt héten egy 15 éve elküldött levelet egy lepényhalon találtak meg.

A most megtalált palackot japán tanulók iskolai tudományos kísérletként dobták a tengerbe 1979-ben. A tengeri áramlatokat tanulmányozták, valamint Japán kapcsolatát a többi ázsiai országgal. Az üzeneten az állt, hogy a megtaláló küldje vissza a lapot az iskolának, és írja meg saját nevét, hogy hol és mikor találta meg a palackot, és hogy milyen az aktuális időjárás. Ennek az utasításnak tett most eleget az építőmunkás, aki az északi Simokita-félszigeten, az iskolától 1200 kilométerre találta meg az üzenetet. A megtaláló válaszüzenete kedden érkezett vissza az iskolába.

Az iskola tanulói az 1970-es évek elejétől kezdődően, 11 év alatt 5500 palackot dobtak a Japán nyugati partjai és a Koreai-félsziget közt lévő Csuzima-szorosba. Eddig 760 választ kaptak, az utolsót 20 évvel ezelőtt. De a kísérletet vezető, 75 éves nyugdíjas tanár szerint még érkezhetnek további válaszok.

Egy héttel ezelőtt egy 15 éves japán levelet találtak meg. Egy kislány lufira kötözve az égbe repítette üzenetét. Ezt egy halász találta meg egy lepényhalon, amelyet a Csendes-óceán mélyén talált. A halász visszaküldte a levelet a lánynak, aki most 21 éves és egyetemre jár.
Forrás: hirtv.hu/FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását