2024. május 16. - Mózes, Botond

22.7 millió forint értékű adomány

22.7 millió forint értékű laparoszkópos rendszert adományoz a Gyermekrák Alapítvány a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórházának. A készüléket 2008. május 6-án adja át Balogh István, a Gyermekrák Alapítvány elnöke a Kórház főigazgatójának, Dr. Svébis Mihá
2008. május 5. hétfő 10:46 - Hírextra
A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórháza kiemelt kórházként a szegedi tudományegyetem általános orvostudományi karának oktató kórháza is egyben. A Kórház Sebészeti Osztálya országos szinten elsőként vezette be a laparoszkópos műtéti technikát. Gyermekek esetében azonban a megfelelő műszerpark hiányában ez idáig nem volt lehetőség a minimálisan invazív műtétek végzésére; a Kórház gazdasági helyzete készülék beszerzését nem tette lehetővé.

A most átadott laparoszkópos rendszerrel végzett műtétek különösen rosszindulatú daganatos betegségek esetén igen sok előnyt nyújtanak a betegek számára: csökken a műtét utáni fájdalom, jelentősen lerövidül a kórházban töltött ápolási idő, lényegesen kevésbé terheli meg a betegek védekező képességét.
Az eszközök a pár hónapos csecsemőktől a felnőtt korúak teljes ellátására is alkalmasak, lehetővé teszik biopszia elvégzését és egyes daganattípusoknál a daganat teljes eltávolítását. Az eszközzel beavatkozás közben csak kis méretű sebet ejtenek az orvosok, ezzel a műtéti fájdalmat is minimálisra csökkentik.

A kiemelkedően közhasznú szervezet jelenleg 827 rákbeteg gyermeknek biztosít térítésmentesen gyógyszereket, vitaminokat, táplálék-kiegészítő készítményeket, családjuknak rendszeres anyagi támogatást nyújt. Az onkológiai kezelésben részesülő kis betegek szakszerű életmód, illetve életvezetési tanácsadást is kapnak az Alapítványnál dolgozó orvostól. A szervezet gondoskodik a daganatos vagy vérképzőszervi megbetegedésben szenvedő gyermekek megbízható betegszállításáról is.

A Gyermekrák Alapítvány Magyarországon egyedülálló nagyságrendben vásárol orvostechnikai eszközöket a rákbetegeket gyógyító egészségügyi intézményeknek, ahol a műszerek segítségével nemcsak a beteg gyermekeket, hanem a felnőtteknek is lehetőségük nyílik a biztonságosabb, jobb ellátásra.

A XXI. század igényeinek mindenben megfelelő műszert a Gyermekrák Alapítvány a személyi jövedelemadó egy százalékából befolyt támogatásból tudta megvásárolni!!

Az Alapítvány az elmúlt három évben 627 millió 375 ezer forint értékben vásárolt és adott át műszereket. A beteg gyermekeknek és hozzátartozóiknak 338 millió 696 ezer forintért adott készpénztámogatást, gyógyszereket, vitaminokat, táplálék-kiegészítőket.

Kiadó: Gyermekrák Alapítvány
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását