2022. május 24. - Eszter, Eliza

Szélhámosok legyeskednek a Gyermekrák Alapítvány körül!

Többen felháborodottan telefonáltak a Gyermekrák Alapítvány irodájába, mert egy gyermek hívta fel őket telefonon hangfelvételről, aki az Alapítvány nevében adományokat gyűjt.
2007. október 11. csütörtök 16:33 - Hírextra
Többen felháborodottan telefonáltak a Gyermekrák Alapítvány irodájába, mert egy gyermek hívta fel őket telefonon hangfelvételről, aki az Alapítvány nevében adományokat gyűjt. Tájékoztatunk minden érintettet, hogy az adománygyűjtést szélhámosok szervezik. A Gyermekrák Alapítvány tíz éves működése alatt egyetlen egyszer sem gyűjtött adományt telefonhívások útján, nem zaklatott és nem zaklat adományért magánszemélyeket otthonaikban, közterületeken. /Az Alapítványt támogatni kizárólag banki átutalással, postai vagy házipénztári befizetéssel, valamint a személyi jövedelemadó 1%-ról szóló rendelkezéssel lehet./

A gyermekhang kérésére felajánlott adományok nem a Gyermekrák Alapítványhoz, illetve általa a rákbeteg gyermekekhez kerülnek, hanem szélhámosokat gazdagítanak, kocsmákban, játéktermekben landolnak. Tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy a jóhiszemű adományozók, akik a szélhámosok kérésére pénzt ajánlottak fel, úgy érzik, hogy eleget tettek lelkiismereti "kötelezettségüknek", hiszen a Gyermekrák Alapítványon keresztül már segítettek a beteg gyermekeknek, így a továbbiakban a civil szervezetek elesnek a tényleges támogatásoktól.

Az ügyben a szervezet felé már rendőrségi megkeresés is érkezett, bejelentések alapján próbálják megtalálni a Gyermekrák Alapítvány nevével visszaélő szélhámosokat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását