2024. július 17. - Endre, Elek

Szövettani műszert kapott a kórház a Gyermekrák Alapítványtól

A szövettani diagnózist a műtétek ideje alatt segítő berendezést adományozott a Gyermekrák Alapítvány a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórháznak; a berendezést csütörtökön adták át az intézményben.
2008. április 17. csütörtök 15:26 - Hírextra

Az eszközzel műtétkor 10-15 perc alatt fagyasztott szövettani metszet készíthető, így az operációt végző orvos azonnal dönteni tud, hogy jóindulatú elváltozással vagy rosszindulatú daganattal van-e dolga - közölte az átadáskor Kovács József, a kórház főigazgatója.

Elmondta, hogy közel 20 éve működik Nagykanizsán is ez az eljárás, de januárban meghibásodott az eddig használt készülék, ezért kértek segítséget a Gyermekrák Alapítványtól a több mint négy és fél millió forintba kerülő műszer beszerzéséhez. Az MTI érdeklődésére közölte: évente 40-50 műtéti beavatkozásnál van szükség a most kapott és ma a legmodernebbnek számító berendezésre.

Az adományozó kuratórium elnöke kifejtette: az alapítvány az elmúlt három évben mintegy 627 millió forintért vásárolt és adott át műszereket egészségügyi intézményeknek és betegeknek. A nagykanizsai kórházzal eddig nem volt kapcsolatuk, ez az első műszeradományuk.

Balogh István az átadáskor együttműködési megállapodást írt alá Marton Istvánnal, a város polgármesterével, amely szerint az alapítvány átvállalja a Nagykanizsán élő kilenc rákbeteg gyermek szociális támogatását, valamint ingyenes gyógyszerekkel, táplálék-kiegészítőkkel, vitaminokkal történő ellátását. Hozzátette, hogy Zalában még további 47 rákos gyermeknek nyújtanak rendszeres anyagi és természetbeni segítséget.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását