2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Biouzsonna az óvodásokank

400 óbudai óvodás kap biouzsonnát május 1-jétől A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány jóvoltából. Bioélelmiszert a menzákra! címmel indított kezdeményezést az alapítvány, amelynek célja, hogy mihamarabb törvény írja elő Magyarország
2008. április 18. péntek 07:26 - Hírextra
A civilszervezet az ügy megvalósítása érdekében több mint ezer aláírást gyűjtött össze, a petíciót márciusban átadta Szili Katalinnak, az Országgyűlés elnökének.

Farkas Ilona, az alapítvány titkára szerint az egészség megőrzésében alapvető fontosságú az egészséges táplálkozás és az arra való nevelés. Fontosnak tartja, hogy ez már kisgyerekkorban megkezdődjön.
Mivel a vegyszereket tartalmazó ételek veszélyt jelenthetnek a szervezet számára - különösen a kisgyermekekre -, a szervezet elhatározta, két óbudai óvodában biouzsonnával kedveskedik a gyerekeknek. Ezt azt jelenti, hogy a szokásos ételeket vegyszermentes, jó minűségű alapanyagokból készítik el.

A rendezvényben bemutatták a 77 remek reformrecept című könyvet is, amely az alapítvány egészségkonyhájában született. Az egyszerű, könnyen hozzáférhető alapanyagokból készült ételeket tartalmazó szakácskönyv színes fotókkal illusztrálja a gyorsan elkészíthető és egészséges finomságokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását