Biouzsonna az óvodásokank

400 óbudai óvodás kap biouzsonnát május 1-jétől A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány jóvoltából. Bioélelmiszert a menzákra! címmel indított kezdeményezést az alapítvány, amelynek célja, hogy mihamarabb törvény írja elő Magyarország

A civilszervezet az ügy megvalósítása érdekében több mint ezer aláírást gyűjtött össze, a petíciót márciusban átadta Szili Katalinnak, az Országgyűlés elnökének.

Farkas Ilona, az alapítvány titkára szerint az egészség megőrzésében alapvető fontosságú az egészséges táplálkozás és az arra való nevelés. Fontosnak tartja, hogy ez már kisgyerekkorban megkezdődjön.
Mivel a vegyszereket tartalmazó ételek veszélyt jelenthetnek a szervezet számára - különösen a kisgyermekekre -, a szervezet elhatározta, két óbudai óvodában biouzsonnával kedveskedik a gyerekeknek. Ezt azt jelenti, hogy a szokásos ételeket vegyszermentes, jó minűségű alapanyagokból készítik el.

A rendezvényben bemutatták a 77 remek reformrecept című könyvet is, amely az alapítvány egészségkonyhájában született. Az egyszerű, könnyen hozzáférhető alapanyagokból készült ételeket tartalmazó szakácskönyv színes fotókkal illusztrálja a gyorsan elkészíthető és egészséges finomságokat.
Forrás: MTI