2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Szili: "Aki óvodát épít, az bízik a jövőben"

Aki óvodát épít, az bízik a jövőben, hiszen olyan intézményt alkot, ahol kinyílhat a következő generáció értelme - mondta Szili Katalin kedden Tiszabőn, egy új óvodaépület átadásakor.
2008. április 1. kedd 18:54 - Hírextra
z Országgyűlés elnöke beszédében kitért a rendszerváltás óta eltelt 18 év tanulságaira, és ezek közül kiemelte: a gazdaság fejlesztését nem célnak, hanem eszköznek kell tekinteni, amellyel az országban létező társadalmi különbségek megszüntethetők.

Európai Magyarországot kell biztosítani "mindenütt e hazában, az élet minden területén", a legkisebb településeken is - hangsúlyozta a politikus.

Ennek egyik legfontosabb teendője a munkahelyteremtés és az infrastruktúra fejlesztése, ami soha nem lehet pártpolitikai kérdés - tette hozzá.

Szili Katalin elmondta: utazása előtt megkérdezték tőle, hogy a jelenlegi politikai helyzetben elmegy-e a vidéki programjaira. Mint mondta, a kérdezőnek azt válaszolta, ez természetes, "mert ma nincs fontosabb esemény annál, hogy egy ilyen kistelepülésen egy óvoda átadására kerülhet sor".

Farkas Barnabás, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei kistelepülés polgármestere elmondta, az új 100 férőhelyes óvoda 250 millió forintért készült el, döntően címzett állami támogatásból. Tiszabőn szeptembertől 230 óvodáskorú gyermek elhelyezéséről kell gondoskodni, és ehhez nagy segítséget jelent majd a most átadott korszerű, játszótérrel, foglalkoztatókkal felszerelt létesítmény - fűzte hozzá.
Tiszabő Szolnok megye egyik legelmaradottabb faluja, a lakosság 85 százaléka roma származású, s a helybeliek 95 százalékának nincs munkája.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását