2024. április 20. - Tivadar

Magyar sikerek a milánói nemzetközi formatervezői versenyen

Harmadik díjat nyert két magyar diák kávéfőző terve a milánói nemzetközi formatervezői versenyen. Milléte Balázs és Telekes Tamás, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatói Enjoy it While Flying nevű tervükkel 334 pályaműből lettek a harmadikok.
2008. április 17. csütörtök 21:56 - Hírextra
A rangos Nespresso design versenyen az első helyezést és az azzal járó 3 millió forint értékű pénzjutalmat egy francia diákpáros nyerte el, Untitled nevű kávéfőző koncepciójával.

A magyar diákok egymillió forinttal díjazott munkáját és további három döntőbe jutott magyar modellt jelenleg Milánóban, a világhírű Salone Internazionale del Mobile vásár keretében állítják ki.
A 22 döntőbe jutott alkotás egy nemzetközi roadshow keretében - Párizs és Zürich után - 2008 októberében Budapestre, a Művészetek Palotájába érkezik.

A harmadik helyezett magyar fiatalok alapötlete az volt, hogy repülőgépek fedélzetére tervezzenek speciális kávéfőzőt, ezért kapta a terv az Enjoy It While Flying (Élvezd repülés közben) nevet.
Az egymillió forintos jutalmat a neves francia designer és egyben a zsűri tagja, Patrick Norguet adta át.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását