2024. március 19. - József, Bánk

Támogatás egy erdélyi gyermekotthonnak

A héten egy erdélyi gyermekotthon kapott támogatást Budapestről és Marosvásárhelyről.
2020. július 3. péntek 09:23 - HírExtra

Egy csíkszeredai pap közösségi média posztokban látta meg, hogy a Szcientológia önkéntes lelkészek rendszeresen segítenek rászorulókon, ezért hozzájuk fordult azzal a kérdéssel, lehetséges-e, hogy egy erdélyi árvaházat is támogassanak.

Mivel már korábban is jutattak el adományokat egy másik erdélyi gyermekotthonnak, most sem volt kérdés, mi a teendő, csupán a karantén-kötelezettség feloldását kellett megvárniuk.

Ahogy ez megtörtént, az önkéntes lelkészek elindultak egy rakománnyal Erdélybe. Közben értesítették a marosvásárhelyi önkéntes lelkész társaikat is, akik szintén gyűjtöttek az alapítvány részére adományokat, így két irányból is érkezett segítség Csíkszeredára!

Tartós élelmiszereken kívül hatszáz kiló tisztító- és tisztálkodási szert, piperét vittek Budapestről, továbbá a gyerekeknek pudingot, csokoládét és rágcsálnivalókat is. Még az óriási dinnyék is jól bírták a hosszú utat! Marosvásárhelyről pedig több ezer pelenkát, két bála Kanadából érkezett (fertőtlenített) gyermekruhát, de kolbászt, friss kenyeret és mirelit zöldséget is szállítottak az önkéntesek.

A gyermekotthonokat működtető alapítvány munkatársai örömmel fogadták az adományokat, hiszen sok rászoruló gyermekért vállalnak felelőséget egész Erdélyben: a legkisebbektől az ifjú, pályakezdő felnőttekig, és nemcsak olyan lakóik vannak, akik ténylegesen árvák, hanem olyan hátrányos helyzetűek is, akikről a szüleik nem tudnak gondoskodni. A gyerekek így esélyt kapnak arra, hogy stabil, boldog, erkölcsös és sikeres felnőttek legyenek, és ebben nagyon szép eredményeket érnek el az alapítványnál, ami abból is látszik, hogy számos fiatal visszatér a gyermekotthonba segítőnek.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását