2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Gyakoriak a gyomorpanaszok

Ma már mindenkinek van valamilyen gyomorpanasza vagy betegsége. A gyógyulás elérhető. A legfontosabb mindig, ha gyomorpanaszokról van szó, hogy tudjuk, mitől vagyunk rosszul. Sokan nincsenek tisztában az ételek hatásaival, vagy hogy kinek mit mivel tanács
2008. március 3. hétfő 16:23 - Hírextra
- Nagyon hamar elkezd fájni a gyomrunk, ha nem megfelelő időben, nem megfelelő ételt nem megfelelő sorrendben eszünk. Aztán ehhez jön még a stressz, ami mint tudjuk savtúltermelést okoz. Az sem jó, ha egész nap éhségérzetünk van, viszont a legfontosabb, hogy vigyünk az életünkbe rendszerességet. Igazából azt szoktam mondani, hogy mindent lehet enni, csak nem mindennel és főként nem este hat után. A sok savasító ételtől a gyomor fájni kezd, ezért érdemes a húsok és nehéz ételek (vagy egy végig evett hétvége) után egy olyan napot tartani, amikor lúgosító ételeket eszünk. Ilyen például a köles, barna rizs, vagy a szójabab.

Hagyni kell a gyomornak is pihenő időt, mivel nem egy gépezet. Az emésztési zavar olyan általános elnevezés, amit akkor használunk, ha evést követően gyomorégés vagy gyomortáji fájdalom, émelygés, hányinger esetleg puffadás jelentkezik.

- Ezeket a tüneteket valójában a bélrendszer bármely részének elégtelensége okozhatja, bár a tünetek miatt leggyakrabban a gyomrot magát (vagy a májat) szokták okolni az emberek. A gyomorégés a mellkas közepén jelentkező égő fájdalom. Ez a tünet nem mindig a gyomorral kapcsolatos. Okozhatja a nyelőcső gyulladása vagy a gyomorsav visszaáramlása a nyelőcsőbe. Sokan azt gondolják, ha bekapnak egy-két kekszet, akkor az leköti a savat. Ez azonban tévhit, mivel a benne lévő liszt is savtermelő.

A belgyógyász azt tanácsolja, hogy étkezésnél mindenki vegye figyelembe a vércsoportját; például egy B-s kerülje a csirkehúst.

- Az a legideálisabb, ha néhanapján tartunk egy gyümölcs- illetve egy zöldségnapot. Ezenkívül úgy alakítsunk étrendünket, hogy mindig együnk valami élőt. Ezalatt természetesen szintén a gyümölcsöt és zöldséget értek. Ha már salátát készítünk, kerüljük a különböző porokat valamint a majonézt, a dresszinget is mi magunk állítsuk össze mézből, olajból, és citromléből.

A doktornő kitért a szintén komoly panaszokat okozó stresszre is. Ezt a legkönnyebben különböző önismereti tréninggel, vagy meditációs, relaxációs jógával űzhetjük el mindennapjainkból.
Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását