2023. április 1. - Hugó

Robotöltöny mozgássérülteknek

Egy japán cég olyan "robotöltöny" kifejlesztésén dolgozik, amely megkönnyítheti a mozgásszervi megbetegedésben, így izomsorvadásban szenvedők végtagjainak mozgatását - jelentette a helyi média.
2008. április 17. csütörtök 21:41 - Hírextra
A Cyberdyne Inc. új laboratóriumában, amely Ibaraki prefektúra Cukuba városában található, évi 400-500 ilyen különleges öltözék gyártását tervezik októbertől, a leendő vásárlók között klinikákra is számítanak.

Az öltöny lábát és kezét működtető, a bőr felületére csatlakozó érzékelők azokra a gyenge jelzésekre reagálnak, amelyeket a viselőjük agya küld az izmoknak.

A "hibrid segítő végtag" - angol betűszóval HAL - jelzésű öltöny segítségére lehet nehéz kétkezi munkát végzőknek is, és 100 voltos cserélhető elem segítségével 160 percig képes működni - jelentette csütörtökön a Kyodo hírügynökség.

A speciális öltözék havi bérleti díja várhatóan mintegy 200 ezer jen (közel félmillió forint) lesz cégek és 100 ezer jen egyéni felhasználók számára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását