2023. március 28. - Gedeon, Johanna

A lovi akkor fialna a legjobban, ha bezárnák

Bezárja, tovább önti bele a pénzt vagy ismét nekifut az eladásának - e lehetőségek közül kell döntenie a kormánynak a magyar lóversenycégek kapcsán. Az állami tulajdonos pénzügyileg akkor járna a legjobban, ha felszámolná a versenyeztetést, és a Kincsem P
2008. március 27. csütörtök 10:00 - Hírextra

Akár meg is szüntetné a honi lóversenysportot az állam - legalábbis ez derül ki azokból a Népszabadság által megismert dokumentumokból, amely a kudarccal végződött privatizáció utáni lehetőségeket taglalja.

Az évek óta súlyos veszteségeket produkáló Nemzeti Lóverseny (NL) Kft. és a Magyar Lóversenyfogadást Szervező (MLSZ) Kft. minden jel szerint csak kolonc az állam nyakán. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.-nél elkészült "tervgyűjteményt" a napilap ismeretei szerint a Pénzügyminisztérium számára is megküldték.

A dokumentum szerint a lóversenyzés megszüntetésével jutna az állam a lehető legmagasabb bevételhez. A Kincsem Park értékét ugyanis közel 20 milliárd forintban határozta meg a lóverseny-privatizációs vagyonértékelés (de állítólag született 50 milliárd feletti becslés is). Vagyis ha csak az ingatlant adnák el, önmagában, nagyobb összegre tehetnének szert, mint amit az állam a lóversenyeztető cégek értékesítéséből remélhet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását