A lovi akkor fialna a legjobban, ha bezárnák

Bezárja, tovább önti bele a pénzt vagy ismét nekifut az eladásának - e lehetőségek közül kell döntenie a kormánynak a magyar lóversenycégek kapcsán. Az állami tulajdonos pénzügyileg akkor járna a legjobban, ha felszámolná a versenyeztetést, és a Kincsem P

Akár meg is szüntetné a honi lóversenysportot az állam - legalábbis ez derül ki azokból a Népszabadság által megismert dokumentumokból, amely a kudarccal végződött privatizáció utáni lehetőségeket taglalja.

Az évek óta súlyos veszteségeket produkáló Nemzeti Lóverseny (NL) Kft. és a Magyar Lóversenyfogadást Szervező (MLSZ) Kft. minden jel szerint csak kolonc az állam nyakán. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.-nél elkészült "tervgyűjteményt" a napilap ismeretei szerint a Pénzügyminisztérium számára is megküldték.

A dokumentum szerint a lóversenyzés megszüntetésével jutna az állam a lehető legmagasabb bevételhez. A Kincsem Park értékét ugyanis közel 20 milliárd forintban határozta meg a lóverseny-privatizációs vagyonértékelés (de állítólag született 50 milliárd feletti becslés is). Vagyis ha csak az ingatlant adnák el, önmagában, nagyobb összegre tehetnének szert, mint amit az állam a lóversenyeztető cégek értékesítéséből remélhet.

Forrás: MTI