2023. január 27. - Angelika

A lóversenysportot és fogadást is privatizálják

Csütörtökön kiírták a magyar lóversenysportot működtető két Kft. privatizációjáról és a fogadás szervezéséhez szükséges koncessziós jog megszerzéséről szóló pályázatokat. A privatizációval magánkézbe kerül egyebek mellett az 1925-ben épült, 82 hektáros, X
2007. augusztus 23. csütörtök 10:18 - Hírextra
A pénzügyminiszter nyilvános koncessziós pályázatot hirdetett az ország területén lóversenyfogadás, valamint bukmékeri rendszerű fogadás szervezésére. A koncesszió időtartama 20 év - derül ki a sajtóban is megjelent felhívásból. A koncessziós díj legkisebb összege a lóversenyfogadásra évi 100 millió, az egyéb bukmékeri rendszerű fogadásokra pedig évi 400 millió forint. A kiírás részletes dokumentációja 4,6 millió forintba kerül, a pályázati díj pedig 400 ezer forint.

A koncessziós pályázattal egyidejűleg az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt. (ÁPV Zrt.) nyilvános, egyfordulós pályázatot hirdetett a Nemzeti Lóverseny Kft. 1 milliárd 448 millió forint névértékű, 100 százalékos állami tulajdonban lévő üzletrésze, valamint a Magyar Lóversenyfogadást Szervező Kft. 1 milliárd forint névértékű, szintén 100 százalékos állami tulajdonban lévő üzletrésze együttes értékesítésére. A részletes pályázati dokumentáció 5 millió forintba kerül. Az ajánlattevőknek, vételi szándékuk bizonyítására, 500 millió foirntot kell elhelyezniük egy megdott bankszámlán a pályázat benyújtási határidejéig.

A két különálló, privatizációs illetve koncessziós pályázatnak egy nyertese lehet, mégpedig az, aki a legkedvezőbb ajánlatot teszi. A pályázatok benyújtásának határideje november 30. A pályázati felhívások csütörtökön jelennek meg a magyar és nemzetközi sajtóban is, valamint elérhetők lesznek a kiíró szervezetek honlapjain is.

A lóversenyeket bonyolító és a fogadásokat szervező két Kft. 700 millió forint feletti veszteséggel zárta a 2006-os üzleti évet, ami az egyik fő oka lehet a privatizációnak.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását