2024. március 29. - Auguszta

Nyugdíjba ment a balettszamár

Egyik legrégebbi tagjától búcsúzott el hétfőn a szentpétervári Mariinszkij színház balett-társulata: Monika, a csacsi 19 éven át hurcolta a színpadon Sancho Panzát, a búsképű lovag túlsúlyos szolgáját a Don Quijote című balett előadásain
2008. március 24. hétfő 20:21 - Hírextra
A 21 éves Monika most megérdemelten nyugdíjba vonul, s szerepét ezentúl egy Alina nevű ifjú szamárhölgy alakítja majd.

Búcsúbuliján Monika keringőt lejtett a társulat egyik balerinájával, és számos búcsúajándékot kapott, köztük egy répatortát és egy kendőt. Öregségét a szentpétervári állatkertben tölti majd, ahol eddig is élt az előadások között.

Az állatkert szóvivője szerint az idős "művésznő" szeret fellépni, imádja a tapsot, és magától mindig pontosan tudta, mikor kell színpadra lépnie.

Oroszországban nem ritkák élő állatok a színpadon: emlékezetesek többek között a moszkvai Nagyszínház Borisz Godunov-előadásai, amelyeken néha egyszerre több paripa is volt a színpadon.
A szentpétervári Mihajlovszkij színházban most készülnek a Spartacus bemutatójára: minden idők legdrágább orosz balettelőadását Georgij Kovtun rendezi, s a látványosság kedvéért példátlan módon két tigris is "fellép" majd benne.

A "felnőtt" Sakira már sokszor szerepelt filmekben, de a biztonság kedvéért ő ketrecben lesz a színpadon. Lánya, Mirabella alig kilenchónapos, igen tanulékony, és szabadon sétál majd fel-alá, de mindig idomára kíséretében. A színfalak mögött pedig minden eshetőségre lesz majd állatorvos, további idomár és mindenki és minden, amire szükség lehet - mondta el az Izvesztyija című lapnak Kovtun, aki maga is ismert táncos.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását