2024. április 19. - Emma

A demokraták kiválasztották kabalaszamarukat

Kilenc rivális négylábút győzött le a hétvégén Mordecai, az a hétéves szamár, amely az amerikai Demokrata Párt nyár végi jelöltállító kongresszusának kabalaállata lesz.
2008. január 29. kedd 06:57 - Hírextra

A Demokrata Párt - amelynek a szamár a nem hivatalos jelképe - a Colorado állambeli Denverben, augusztus 25-28-án tartja az előválasztási időszakot lezáró konvenciót, amelyen hivatalosan megválasztják a párt elnök- és alelnökjelöltjét.

Mordecai a hétvégi coloradói állatvásáron, az öszvér- és szamárshow keretében szerezte meg a demokrata talizmán kitüntető címét: a zsűriben Ken Salazar szenátor és más demokrata tisztviselők foglaltak helyet. Leah Daughtry, a döntnökök egyike, a demokrata pártkonvenció főszervezője közölte: kellően életerős példányt kerestek, amely hűvös vérmérsékletű, de nem ijed meg a veszélytől. Mordecai egyhangú szavazással nyert.

A demokrata csacsi először Andrew Jackson elnök választási kampányában jelent meg 1828-ban, amikor ellenfelei populista nézetei és csökönyössége miatt szamárnak bélyegezték. Jackson nem sértődött meg, ellenkezőleg a szamár lett a jelkép választási plakátain. Évtizedekkel később Thomas Nast, a híres politikai karikatúrista kezdte el rendszeresen a szamárral párosítani a demokrata párti jelölteket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását