2024. április 26. - Ervin

Elhunyt ifj. Nagy Zoltán

Súlyos betegség után, 42 éves korában vasárnap elhunyt ifj. Nagy Zoltán balettművész, a Magyar Állami Operaház magántáncosa - közölte az operaház sajtóreferense az MTI-vel. Várkonyi Judit elmondta: ifj. Nagy Zoltánt az operaház saját halottjának tekinti,
2008. március 23. vasárnap 17:48 - Hírextra
Ifj. Nagy Zoltán 1986-ban végzett balettművészként a Magyar Táncművészeti Főiskolán. 1985-től a Magyar Állami Operaház tagja, 1986-ban a Perui Nemzetközi Balettverseny első helyezettje. 1987-től a Magyar Nemzeti Balett magántáncosa, 1995-től vezető szólistája. 2006-tól a Magyar Táncművészeti Főiskola rektora volt.

A Magyar Nemzeti Balett közleménye szerint ifj. Nagy Zoltán kivételes átéléssel és magas technikai színvonalon táncolta el a romantikus, klasszikus és modern balettirodalom legjelentősebb férfi főszerepeit; alakításait egyéni ábrázolásmód és bensőséges érzelemgazdagság jellemezte.

Ifj. Nagy Zoltán 1990-ben kapott Liszt Ferenc díjat, 1996-ban megkapta a Kiváló Művész címet, 2000-ben pedig Kossuth-díjas lett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását