2024. május 10. - Ármin, Pálma

Ünnepnapló könnygázzal - attak, majd oszlattak...

2008. március 15-e. Ahogy várni lehetett, Demszkyt tojás fogadta, Orbán százezrek előtt beszélt, este pedig Budaházy vezetésével megindultak a radikálisok egy kis adok-kapokra. Könnygáz és Molotov repült, ment a kiszoritósdi a rendőrökkel. A már-már szoká
2008. március 15. szombat 09:17 - Tálos Lőrinc-Constantinovits Milán

19:11 - Esti összefoglaló -
Az állami ünnepségek többsége befejeződött, a helyszíneken megkezdték a bontást - közölte Juhász Gábor, az operatív törzs irányítója az MTI-vel vasárnap kora este.

Becslésük szerint a fővárosi állami ünnepi rendezvényeken 34 ezren vettek részt. A legnépszerűbb program a 12 ponthoz kapcsolódó 12 állomásból álló játékos próba volt, amelyet 1.100 család teljesített - tette hozzá.

18:37 - A MÖM-ön
Hegedűs Lóránt beszélt a zsidó országfelvásárlókról. Felharsant az antiszemita kórus is tudósítónk szerint. Sőt, az egyik felszólaló Horn Gábor elhíresült elszólását antiszemita közbeszédnek vélte. "Fogy a magyar, legalább kétszer ennyien voltak" - hangzott el a rendezvényen.

18:10
- Országszerte 672 rendezvény fejeződött be szombaton 18 óráig az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 160. évfordulóján, 100 van folyamatban és még 151 várható - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

18:03 - Több mint 172 motorral békés felvonulást tartott a Goj Motoros Egyesület a Hősök terén szombaton. Ezzel, mint elnökük Mészáros Imre elmondta: példát statuálnak a politikusoknak, hogy létezik az összefogás.

Mészáros Imre sajtótájékoztatóján közölte: több mint 5.200 aláírást gyűjtöttek össze a Magyar-Cigány Megbékélés petíciójukhoz, amelyet Sólyom László köztársasági elnöknek juttatnak el. Ezzel is azt a "megbélyegzést" kívánják megcáfolni, hogy az egyesület rasszista és kirekesztő. A petícióhoz csatlakozott a Roma Rendőrök Egyesülete is.

17: 55 - Felvidék is ünnepelt. Már pénteken elkezdődtek, s még a jövő héten is lesznek megemlékezések a magyarok lakta szlovákiai településeken, ahol a felvidéki magyarok a nemzeti egység jegyében emlékeztek meg az 1948-49-es magyar forradalom és szabadságharcról, amelynek számos jelentős eseménye és személyisége kötődik a szülőföldjükhöz. Pozsonyban szombaton ötödször koszorúzták meg Petőfi Sándor új, immár harmadik helyén álló szobrát. Révkomáromban mintegy másfélezer ember ünnepelt és koszorúzott a város jeles helyein. Rimaszombatban Petőfi és Tompa szobránál, Nagysallón az obeliszknél, Pereden a honvédemlékműnél, Rozsnyón a néhány éve újra felállított Kossuth-szobornál ünnepeltek.

17:51 - A MÖM-megemlékezés után Oi-Kor koncert kezdődött tudósítónk szerint, aki itt találkozott Budaházyval is. Riporterünk nem értette, hogy minden efféle megmozduláson miért mindig beszédhibás szónokok lépnek fel.

17:44 - Összegzett a BRFK. Egy rendőr könnyebben megsérült a fővárosban az Erzsébet hídnál kora délután. A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a rendőr a lábán szenvedett zúzódásos sérüléseket. Az Erzsébet hídnál két embert állítottak elő a rendőrök, de több kődobálóról felvételt készítettek, és az azon szereplők azonosítása folyamatban van.

17:30 - Szili Katalin Hajdódorogon. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseinek példáját felidézve összefogásra szólított fel Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke.

"... nagy dolgokat soha nem széthúzással, csakis összetartással, összefogással, együttműködéssel érhettünk el a múltban, de így érhetjük el a jelenben és a jövőben is. Ebben közös a felelősségünk, közös a sorsunk, a magyarság sorsa" - mondta a házelnök a város március 15-ei ünnepségén.

Szili Katalin szerint "ilyenkor nem a nemzetet kell megosztani, hanem közös örömként a jogos históriai büszkeséget".

17:21 - Délután öt óráig tizenegy embert állított elő a rendőrség a március 15-ei ünnepi rendezvények helyszíneiről a fővárosban - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szombaton.

Négy embert közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel kapcsolatos szabálysértés, kettőt garázdaság bűncselekménye, négyet pedig személyazonosságuk megállapítása céljából állítottak elő. Előállítottak egy 17 éves fiút is, akit a hatóság eltűnés miatt keresett - olvasható az interneten közzétett közleményben.

17:05 - MIÉP-szeánsz a Hősök terén. Csurka István szerint a múlt vasárnapi referendum eredményei miatt a kormány attól függetlenül nem maradhat a helyén, hogy mennyi van még hátra hivatalosan mandátumából; a Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) elnöke erről a Hősök terén, néhány ezres hallgatóság előtt beszélt.

"Ez a kifáradt nép csak egyszer tud dönteni egy emberöltőben: most megtette" - fogalmazott, hozzátéve, ha elmarad vagy késik "a népítélet végrehajtása", az annál is nagyobb tragédia, mintha nem az igenek nyernek a voksoláson; "ha megint nem történik semmi, a magyarság elveszett".

Csurka István szavai szerint a hatalmon lévő csoport - amely "nem kormány, hanem bűn, internacionálé" - elkezdte a teljes csőddel való fenyegetőzést, hogy így terelje el az emberek figyelmét, csakhogy "a magyar nép fütyül a csődre, megszokta: 1945 óta él a teljes csőd állapotában".
Forrás: MTI - kiküldött tudósítóink

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását