2024. május 8. - Mihály

A Fidesz szerint '48-as tett volt a népszavazás

Párhuzamot vont az 1848-as forradalom és a múlt vasárnapi népszavazás között a csütörtök este a Pilvax közben rendezett megemlékezésen Deutsch-Für Tamás, a Fidesz elnöki kabinetfőnöke; mint mondta, mindkét esetben "milliók szétfutó akarata találkozott".
2008. március 14. péntek 22:55 - Hírextra

A nemzeti ünnep előestéjén a Fidelitas, a Fidesz ifjúsági szervezete által rendezett fáklyás megemlékezésen a politikus mintegy negyven, a csendes esőben ernyők alatt álló fiatal előtt arról beszélt, nem véletlen, hogy a történelmi pillanatokban az ifjúság áll az események élére, hiszen ők azok, "akiket nem köt gúzsba az élet megannyi alkuja".

Schneller Domonkos, a Fidelitas fővárosi elnöke beszédében arra emlékeztetett: három nappal a magyarországi forradalom után Metternich "fogta a cókmókját", és meg sem állt Londonig. Schneller Domonkos a későbbiekben annak a reményének adott hangot, hogy "Metternich kancellár már csomagol az Apró-villa pincéjében", és nem egyedül hagyja el az országot.

Emlékeztetve arra, hogy 1848-ban tízezren voltak a Múzeum kertben, 1956-ban százezer fiatal vonult végig a városon, a rendszerváltás idején pedig 150-200 ezren vettek részt a Bős-Nagymaros vagy az Erdély tüntetésen, a népszavazás eredményére célozva a szónok kijelentette: 160 esztendeje "V. Ferdinánd király mégsem hivatkozott a csendes többségre".



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását