2024. április 19. - Emma

Egészségmegőrző képzési program indul

A Fertő-tó magyar és osztrák oldalán élők kapcsolatainak erősítésére, egészségük megőrzésére és a Fertő-táj biológiai sokféleségének fenntartására átfogó képzési programot dolgozott ki európai uniós támogatással a fertődi Korpáczy Aladár Általános Művelőd
2008. február 12. kedd 15:36 - Hírextra

A projekt alapvetően az oktatáshoz kapcsolódik, de érinti a környezetvédelem és az egészségmegőrzés területét is - közölte az intézményvezető.

Tájékoztatása szerint a hagyományos és biokertészet a program részét alkotja, ennek keretében olyan ismereteket közölnek, amelyek a tájegységre jellemző kultúrnövények genetikai állományának megőrzésére szolgálnak. A biogazdálkodásra vonatkozó ismeretek egy részét már beépítették a fertődi intézményben folyó kertészeti szakképzésbe.

A hazai gyógynövénykincs fontosságáról szólva az igazgató kifejtette: Magyarország az Európai Unió egyik legnagyobb gyógynövény-beszállítója. Az országban több tízezer hektáron folyik gyógynövény-termesztés. A képzés révén új perspektívák nyílhatnak a mezőgazdasági foglalkoztatásból kiesett munkanélküliek számára is - tette hozzá Wellner Andrea.

Az átfogó képzési programban felhalmozott ismereteket a közeljövőben induló továbbképzés keretében pedagógusokhoz is el kívánják juttatni. Az ismeretek továbbadásával éri el célját a szellemi vállalkozás. Megalkotásának költsége meghaladta a kilencmillió forintot. Az uniós forráshoz az ötszázalékos önrészt a Győr-Moson-Sopron megyei önkormányzat biztosította.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását