2024. április 20. - Tivadar

MDF: Tarlós a baloldali értékekre szavaz

Csapody Miklós, az MDF országgyűlési képviselője a TV2 Mokka című műsorában csütörtök reggel elmondta: konzervatív politikusként sajnálatosnak tartja, hogy Tarlós István, a Fidesz népszavazási kampányának párton kívüli felelőse immár nyíltan is a baloldal
2008. január 24. csütörtök 12:08 - Hírextra
Mint azt Csapody Miklós Orbán Viktor Fidesz-elnökhöz írt nyílt levelében is kifejti, az MDF álláspontja szerint egy hiteles, valódi jobboldali párt soha nem képviselhet baloldali értékeket, bárhogyan is szeretné azt az „aki nincs velünk az ellenünk” elvet valló Tarlós István így látni.

A Magyar Demokrata Fórum korábban arra kérte a Fidesz-t, hívja vissza a népszavazási kampánya éléről az elmúlt rendszer „értékei” mellett kampányoló Tarlós Istvánt, mivel ez a kádári ámokfutás szöges ellentétben áll a Fidesz Erős Magyarország programjával. Csapody Miklós Tarlós István minapi reagálása kapcsán a műsorban kifejtette: a népszavazási kampány-felelős ahelyett, hogy érdemben reagált volna e komoly aggályokra, inkább az elmúlt rendszer ütőkártyáját elhúzva az „aki nincs velünk az ellenünk” hozzáállás mellett tette le voksot.

A parlamenti képviselő nyílt levélben hívta fel Orbán Viktor, a Fidesz-MPSZ elnökének figyelmét arra, hogy egy hiteles, valódi jobboldali párt soha nem képviselhet baloldali értékeket. Egyre nehezebb a kibontakozó káoszban eldönteni, hogy kinek kell hinni: a Fidesz sokak számára elfogadható, konzervatív elemeket tartalmazó alapprogramjának, vagy az ezzel ellentétes kampányt folytató Tarlós Istvánnak?

Az MDF konzervatív pártként megdöbbentőnek és elszomorítónak tartja, hogy egy formailag párton kívüli személy ilyen mértékben túszul tudja ejteni a legnagyobb ellenzéki pártot és alapprogramját. Mint azt Csapody Miklós Orbán Viktorhoz címzett nyílt levelében írja: a magát kereszténydemokrata, jobboldali pártnak tartó Fidesznek el kellene döntenie, hogy valójában milyen politikát képvisel: a jobboldali értékek mentén kíván haladni, vagy felrúgva a versengő többpártrendszer demokratikus alapelvét, az egypárti kádári rendszer restaurálására törekszik?

MDF Sajtóiroda
Kiadó: Magyar Demokrata Fórum
Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását