2024. április 23. - Béla

Az MDF örül

Az MDF tiszteletben tartja az államfő döntését és örül annak, hogy rövid lesz a kampány - mondta Csapody Miklós, a Magyar Demokrata Fórum képviselője szerdán az MTI-nek. A döntés nagy előnye, hogy rövid lesz a kampány.
2008. január 23. szerda 17:42 - Hírextra
Az MDF álláspontja az, hogy ezekben az ügyekben vissza a parlamentbe - fogalmazott Csapody Miklós, miután Sólyom László köztársasági elnök március 9-re tűzte ki a népszavazást a kórházi napidíj, a tandíj és a vizitdíj kérdésében.

A demokrata fórum úgy látja, hogy ezekben a kérdésekben az Országgyűlésnek kellett volna, vagy kellene döntenie. Az MDF károsnak tartja a népszavazás intézményének ilyen módon való lejáratását - tette hozzá Csapody Miklós. Kitért arra, hogy az MDF nem vesz részt a kampányban, és "egy fillért sem fog költeni az Országgyűlés által erre a célra megszavazott több mint négymilliárd forintból".
Az ellenzéki párt képviselője azt is kifejtette, hogy az MDF nem kívánja befolyásolni a választók döntését, rájuk bízza, elmennek-e szavazni. Ez azonban nem jelenti azt, hogy indirekt módon távolmaradásra ösztönözné az állampolgárokat - válaszolta Csapody Miklós, az MTI kérdésére.
Sólyom László köztársasági elnök szerdán jelentette be, hogy március 9-ére, vasárnapra tűzi ki a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörléséről szóló népszavazást. Az államfői bejelentés egy tizenöt hónapja tartó folyamat végére tett pontot. Orbán Viktor, a Fidesz elnöke 2006. október 23-án jelentette be, hogy pártja népszavazást kezdeményez - akkor még hét kérdésben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását