2024. április 25. - Márk

Csapody Miklós nyílt levele Orbán Viktorhoz

"Tisztelt Pártelnök Úr! Bizonyára Ön is értesült róla, hogy a Magyar Demokrata Fórum nemrég felhívta pártja figyelmét azokra a megmagyarázhatatlan ellentmondásokra, amelyek az Ön pártjának konzervatív elemeket is tartalmazó Erős Magyarország című programj
2008. január 23. szerda 18:08 - Hírextra
Tisztelt Pártelnök Úr!

     Bizonyára Ön is értesült róla, hogy a Magyar Demokrata Fórum nemrég felhívta pártja figyelmét azokra a megmagyarázhatatlan ellentmondásokra, amelyek az Ön pártjának konzervatív elemeket is tartalmazó Erős Magyarország című programja, és az Önök kampányfőnökének kijelentései között feszülnek.

     Az MDF károsnak és ellentmondásosnak tartja, hogy a Fidesz népszavazási kampányát olyan személy vezesse, aki a hagyományos konzervatív értékeket tagadva, újra és újra antikapitalista, tőke- és piacellenes megnyilvánulásokat tesz.

Az MDF konzervatív pártként gazdasági téren kezdettől a szabad versenyen alapuló piacgazdaság, társadalmi területen a személyes felelősségvállalás nemzeti közösséget erősítő elveit vallja, ezért az ország szempontjából kifejezetten károsnak tartjuk, hogy a meglévő gyenge kezdeményeket bárki felelőtlenül rongálja a kádári idők nosztalgiáinak tudatos idézgetésével.  

     Észrevételünkre igen szomorú, és talán Önt is elgondolkodtató választ kaptunk Tarlós Istvántól. A tegnapi napon az Önök kampányfőnöke újra igazolta az MDF álláspontját, amikor ismételten sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy ma a jobboldalnak kell képviselnie a baloldali értékeket.

     Mi, konzervatívok nem így látjuk. Egy valóban jobboldali pártnak nem lehet más dolga, mint a jobboldali értékek határozott és következetes képviselete. Tarlós István ezzel szemben a Kádár-rendszer „jó minőségű és mindenki által hozzáférhető egészségügyi ellátását és a szociális különbségek alacsony szintjét” méltatta.

     Tragikomikusnak tartjuk, hogy tizennyolc évvel a rendszerváltozás után az egyik – az ország demokratizálódásában meghatározó szerepet játszó – párt úgymond pártonkívüli kampányfőnöke a szocialista diktatúra „pozitívumait” hirdetheti. Konzervatív pártként sajnáljuk, hogy az Erős Magyarországot jelenleg a „szocialista” népszavazási kampány tartja megszállás alatt.


Ön jobboldali, kereszténydemokrata politikusnak mondja magát. Nem tartja aggályosnak Tarlós István azon kijelentését, mely szerint ma Magyarországon a Fidesz képviseli a baloldali értékeket?

Ön nem tarja ellentmondásosnak, hogy miközben a Fidesz Erős Magyarország programja alapvetően konzervatív értékeket és célokat rögzít, Tarlós István lépten-nyomon antikapitalista, piacellenes megnyilvánulásokat tesz? Miért?

Nem gondolja, hogy az Ön kampányfőnöke túszul ejtette a Fidesz konzervatív gondolatait, és így folyton-folyvást az Erős Magyarország ellen kampányol?

A választók kinek higgyenek: az Ön pártja programjának, vagy Tartós Istvánnak, aki „ugyanazt” hirdeti „másképpen”? Vagy egy dolog a leírt program, s más dolog a szavazatszerzés - bárhonnan?

A Magyar Demokrata Fórum szerint Tarlós István többszörösen beismerte, hogy a szabad versenyen alapuló piacgazdaság helyett a kádári „értékeket” választotta. Mindezek fényében arra kérem Önt, hogy amennyiben pártja komolyan gondolja saját programjának gondolatait, hívja vissza Tarlós Istvánt kampánya éléről.


Üdvözlettel:

Csapody Miklós,
a Magyar Demokrata Fórum országgyűlési képviselője
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását