2024. április 19. - Emma

Meghökkentő kisfilmek

A Fiatalok az Emberi Jogokért Alapítvány, a nemzetközi Youth for Human Rights magyarországi képviseleteként többek között a tájékoztatást tűzte ki célul itthon. Ennek köszönhetően mára ezek a filmek szinkronizáltan is elérhetőek a fiatalok és a társadalom
2008. január 3. csütörtök 13:23 - Hírextra

Aki decemberben járt moziban, láthatta azt a kisfilmet, amiben két fiatal egy kalóz-DVD kapcsán nézeteltérésbe kerül. A társadalmi célú kisfilm az emberi jogok egyikére, a szerzői jogok védelmére kívánja felhívni a figyelmet. A szakemberek által hollywood-i minőségű kisfilmek közül ez csak az egyik. A Fialok az Emberi Jogokért Alapítvány nemzetközi szervezete ugyanis megfilmesítette az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának mind a 30 pontját – melyet az ENSZ 1948-ban minden emberre, fajtól, nemtől, vallástól függetlenül mindenkire egyformán érvényesen fogadott el és tett közzé.

Sajnos azonban felmérések és a hétköznapokban tapasztalt jogi visszaélések azt bizonyítják, hogy mégsem ismerjük kellőképpen tartalmát.

A Fiatalok az Emberi Jogokért Alapítvány, a nemzetközi Youth for Human Rights magyarországi képviseleteként többek között a tájékoztatást tűzte ki célul itthon. Ennek köszönhetően mára ezek a filmek szinkronizáltan is elérhetőek a fiatalok és a társadalom számára. Sőt, a tájékoztatás fontos lépéseként a CineReállal együttműködésben megvalósult, hogy a kisfilmek küzül 3-at decemberben és januárban a moziháló 14 mozijának 35 termében vetítik minden film előtt! Budapesten az alábbi mozikban láthatóak: Corvin, Művész, Puskin, Uránia, Toldi, Szindbád, Vörösmarty, Európa, Tabán, Odeo-Lloyd.

Vidéken pedig: Szolnok TiszapArt, Szeged Belvárosi, Gyöngyös Cinema Bridge, Eger Uránia.

Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását