2024. március 29. - Auguszta

Macskafogó a mozikban

A Macskafogó második részét csütörtöktől vetítik a magyarországi mozik. A sátán macskája alcímet viselő rajzfilm iránt nagy az érdeklődés - mondta az animációt forgalmazó Budapest Film üzemeltetési üzletágának vezetője az MTI-nek.
2007. december 20. csütörtök 08:48 - Hírextra

Menyhárt Gábor közlése szerint a jegyelővételi adatok azt vetítik előre, hogy a Ternovszky Béla - Nepp József alkotópáros munkája ismét sikeres lesz.

A magyar-német-kanadai koprodukcióban készült, 1986-ban bemutatott első részt Magyarországon több mint 4 és fél millióan nézték meg. A filmet több mint 100 országban játszották, számos nyelvre szinkronizálták, 1987-ben Oscar-díjra nevezték.

A Macskafogó második része ott folytatódik, ahol az első véget ért. Annak idején a Macskafogó nevű gépkutya segítségével az egerek megszelídítettek minden macskát, a dzsungel mélyén azonban maradt egy kisebb macskapopuláció. A "vadmacskák" elfogják Stanley-t, az újságíró egeret, aki elmeséli a megszelídített, Cin Cityben élő városi macskák sanyarú sorsát. A törzs varázslója alvilági segítséget kér, majd útnak indulnak, hogy felszabadítsák elnyomott testvéreiket. A civilizált világban ismét kitör a harc a macskák és egerek között.

Az egész estés családi rajzfilmben a nézők néhány kivétellel a jól ismert szereplőket látják viszont, feltűnik Grabowski, a négy patkány, Lusta Dick, Giovanni Gatto maffiavezér, Mr. Teufel és Maxipotzak. Új főszereplőként lép a történetbe Stanley, akinek Rudolf Péter kölcsönzi a hangját, de megszólal a rajzfilmben Reviczky Gábor, Dörner György és Hegyi Barbara is.

Grabowskit ezúttal is Sinkó László, a patkányokat Kern András, Szombathy Gyula, Pálos Zsuzsa és Béres Ilona, Mr. Teufelt Benedek Miklós szólaltatja meg. Safranek Haumann Péter, Lusta Dick Mikó István, Maxipotzak Bodrogi Gyula. Mr. Gatto figurájának az új részben - Körmendi János rossz egészségi állapota miatt - Balázs Péter, míg Poljakoffnak, az Intermouse vezetőjének a felvétel idején betegeskedett Kállai Ferenc helyett az azóta elhunyt Darvas Iván kölcsönözte a hangját.

A Macskafogó 2 - A sátán macskája rendezője Ternovszky Béla, az irodalmi forgatókönyvet Nepp József írta. Az alkotópáros nevéhez olyan korábbi sikerfilmek fűződnek, mint a Mézga sorozat, a Doktor Bubó és a Pumukli. A Macskafogó folytatásának figuráit Maros Zoltán tervezte, a zenét Malek Miklós szerezte.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását