2024. július 23. - Lenke

Jegybevételi rekord a mozikban

Az aggasztóan csöndes ősz után kirobbanóan sikeres volt az ünnepek moziforgalma az Egyesült Államokban, s ezzel a tavalyi év végül jegybevételi rekorddal zárult a tengerentúlon.
2008. január 2. szerda 12:43 - Hírextra

Az éves box office (pénztári) adatok szerint 2007. január 2. és 2008. január 2. között 9,68 milliárd dollárért (átszámítva 1671 milliárd forintért) váltottak jegyet a mozinézők a produkciókra. Ez 4,1 százalékkal több mint a korábbi rekord, amelyet 9,45 milliárd dolláros (azaz 1631 milliárd forintos) bevétellel 2004-ben jegyeztek fel. Az igazsághoz tartozik, hogy lényegében 2006 óta nem nőttek a jegyeladások, 1,42 milliárdnál nem tudtak nagyobb látogatottságot produkálni a filmszínházak, a kassza többlete valójában abból adódik, hogy tavaly két százalékkal nőtt a mozijegyek ára. (Az átlagos jegy így már 6,7 dollárjába (1157 forintjába) került a nézőnek.

A "modern idők" legtöbb mozijegyét 2002-ben adták el: akkor 1,6 milliárd jegy fogyott. A tévékorszak beköszönte előtt azonban jóval nagyobb volt az érdeklődés a hetedik művészet iránt.

Péntektől keddig az újévi ötnapos mozibevétel jelentősen hozzájárult a 2007-es csúcsbeállításhoz: a nézők összesen 268 millió dollárért (mintegy 46 milliárd forintért) vettek jegyet. S a karácsonyi mozihét 250,3 milliós (azaz 43 milliárd forintos) kasszája is jól jött a filmiparnak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását