2024. április 19. - Emma

Gyűlnek a filmek a szemlére

Az előzsűrik döntése alapján kialakult 39. Magyar Filmszemle versenyprogramja. A január 29- és február 5-e között zajló filmes seregszemlén 18 játékfilm indul a fődíjért - tájékoztatta csütörtökön a Független Hírügynökséget Naszály György, a rendezvény sa
2007. december 21. péntek 07:08 - Hírextra
A játékfilmes előzsűri döntése nyomán, Alföldi Róbert: Nyugalom, Almási Tamás: Mário, a varázsló, Dettre Gábor: Tabló, Faur Anna: Lányok, Fliegauf Benedek: Tejút, Gigor Attila: A nyomozó, Hajdu Szabolcs: Off Hollywood, Koltai Róbert: Megy a gőzös, Lakatos Róbert: Bahrtalo! Jó Szerencsét!, Mundruczó Kornél: Delta, Novák Erik: Zuhanórepülés, Paczolay Béla: Kalandorok, Ragályi Elemér: Nincs kegyelem - PD emlékére, Szomjas György: A Nap utcai fiúk, Till Attila: Pánik, Tímár Péter: Casting minden, Tolnai Szabolcs: Fövenyóra és Török Ferenc: Overnight című filmje verseng a fesztivál fődíjáért, az Arany Orsóért.

Összesen 30 játékfilmet, 188 nem fikciós filmet és 136 kísérleti-kisjátékfilmet neveztek a filmszemle versenyprogramjába. Idén is minden kategóriában előzsűri tett javaslatot a versenyprogram kialakítására - a szemlén azonban minden nevezett alkotást levetítenek.

A 39. Magyar Filmszemlét január 29 - és február 5-e között rendezik meg a Millenáris Teátrum, a Palace Mammut, az Uránia Nemzeti Filmszínház és a Bem Mozi vetítőtermeiben. A nyitó- és záróünnepséget a Millenáris Teátrumban tartják. A nyitóünnepség keretében osztják ki az Életmű-díjakat és a Magyar Mozgókép Mestere címet.

Kérdésünkre, hogy végül lesz-e nyitófilm a filmszemlén, Naszály György elmondta: a nézők ízelítőt láthatnak a szemle versenyprogramjába beválogatott filmekből.

A 2008-as fesztivál újdonsága, hogy a szemle ideje alatt a szekciók versenyprogramjából válogatást mutatnak be öt magyar településen, Esztergomban, Szécsényben, Nyírbátorban, Algyőn és Pápán.

A 39. Magyar Filmszemle versenyfilmjeinek teljes listája a: www.szemle.film.hu oldalon olvasható.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását