2024. április 18. - Andrea, Ilma

Chaplin unokája

James Thiérrée hegedűs, artista, akrobata, a cirkusz és a pantomim mestere telt házak előtt lépett fel heteken át társulatával, a Compagnie du Hanneton-nal (Cserebogár-társulat) a londoni Sadler Wells színházban. A Viszontlátásra, esernyő című performansz
2008. január 2. szerda 08:47 - Hírextra

Édesanyja Victoria Chaplin, Oona O,Neill, Chaplin negyedik feleségének lánya, aki férjével, Jean-Baptiste Thiérrée-vel új cirkuszi irányzatot hozott létre a Cirque Imaginaire-rel (Képzeletbeli cirkusz), ez később a nálunk is fellépett Cirque du Soleil ihletője is volt. Nem csoda, hogy a fiú ebben a környezetben szintén művészi pályára lépett. Négyéves korában szerepelt először, ő volt az előadásban a "járó bőrönd" - írta a Corriere della Sera című olasz napilap.

Kisgyermek volt még, amikor nagyapja meghalt, de úgy emlékszik rá, mint kedves, szeretetre méltó emberre. Nehéz lenne árnyékától megszabadulnia, és nem is akar. "Minden alkalommal, amikor azt mímelem, hogy leesem a székről, felmerül bennem: nem az ő emlékére teszem-e?" - mondja. Egyébként élő mása a mozi nagy legendájának. Ugyanaz a fizikai ruganyosság, ugyanazok a rendkívül kifejező szemek, ugyanaz a képesség egy kézmozdulattal bevonni a közönséget a játékba. Bevallja, hogy nem tudna mást csinálni, már gyerekkorában megtanulta használni a testét, összhangba hozni minden mozdulatát.

Filmszerepet most vállalt először, mert ezt a műfajt sokkal kötöttebbnek tartja. "Nem tehetek semmi váratlant, különöset, a feladatom beszélni és játszani a normális embert és ez számomra bizonyos értelemben egzotikus dolog" - vallja be.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását