2024. április 23. - Béla

Fellini és a toltékok

Federico Fellini születésének 88. évfordulóján, 2008. január 20-án kezdődik el az Utazás Tulumba című film forgatása. A film, amely félig dokumentum, félig fikció lesz, az azonos című képregényt dolgozza fel, amelynek rajzait Fellini barátja, Milo Manara
2008. január 1. kedd 15:07 - Hírextra
A rendező, Marco Bartoccioni Mexikóban már felvett anyagokkal egészíti ki a történetet, amely azokról a kalandokról szól, amelyeket Fellini élt át a közép-amerikai országban.

Az utazás kulcspontja annak a vidéknek a megtekintése volt, ahol hajdan a toltékok éltek, akik a helyi hiedelmek szerint valami varázslat folytán évszázadokon keresztül fennmaradtak és az időt vigyázzák. Fellinit erre az útra elkísérte Carlos Castaneda, a világhírű sámánkutató antropológus-író is, akit viszont a szellem-toltékok valamilyen okból nem szerettek.

Így a rendező már Los Angelesből való indulásuk előtt is talált kocsiján figyelmeztető cédulákat, amelyekben valakik le akarták beszélni az utazásról és főként az íróval való barátságról. A képregény készítése idején is folytatódtak a különös telefonhívások. Egy fémes hang folyamatosan beleavatkozott az alkotásba, változtatásokat javasolt, de a végén elégedettnek mondta magát. Manara szerint a képregény végül a toltékok irányítása mellett született meg - írta a Corriere della Sera című olasz napilap.

A rajzoló elmondta, hogy őt is felkérték a film elkészítésében való részvételre és elárulta, hogy a főszereplő valószínűleg Franco Nero lesz. Ő a képregény alkotásának idején még Marcello Mastroiannira, Fellini barátjára és legkedvesebb színészére gondolt.

Ami pedig Castanedát illeti, a Don Juan tanításai című kultuszkönyv szerzője 1998-ban halt meg rejtélyes körülmények között és rövid időn belül több, belső köréhez tartó nőnek nyoma veszett...
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását