2024. április 25. - Márk

A leghíresebb bajusz Chapliné

Charlie Chapliné a mozi leghíresebb bajusza - állapították meg az ausztrál filmrajongók azon a szavazáson, amelyet a gameplayer.com portál indított be. Az első tíz helyezett személye, illetve szőrzete azonban némi kultúrtörténeti hiányosságról tanúskodik.
2007. november 28. szerda 14:03 - Hírextra
Chaplin pamacsát, amelyről viselője később azt állította keserű iróniával, hogy "Hitler ellopta tőle", az 1930-as évek romantikus kalandhőse, Errol Flynn nyalka bajsza követi, majd Clark Gable férfias arcdísze jön, amely világító kék szeme mellett hódításainak egyik záloga volt. Eddig rendben is lenne a lista, még belefér a 4. helyezett 70-es évekbeli "férfiideál", Burt Reynolds, az 5. helyen viszont John Holmes néhai pornósztár páváskodik, akit az "x"-filmek nézőin kívül kevesen ismernek.
A tv-nézők hozhatták be a 6. helyre minden bizonnyal Tom Sellecket, azaz "Magnumot", a 7. helyet viszont az inkább szakállasként ismert Chuck Norris kapta - még a 80-as évek alapján, amikor csupán bajsza volt. A 8. Robert Carlyle beteges arca a Trainspottingból, a 9. helyet pedig képesek voltak odaadni John Travoltának, mert találtak egy háborús vígjátékot, amelyben bajuszt viselt. A 10. Eric Bana lett, összes tetoválásával és valóban figyelemre méltó bajszával, melyet a Chopper című filmben, egy bűnöző szerepében öltött fel.

Úgy látszik, az ötödik kontinensen nem hallottak Groucho Marxról, (akinek bajszát, szemüvegével együtt Baniszadr egykori iráni elnök "koppintotta le"), Lee Van Cleefről, minden idők legvonzóbb vadnyugati "rosszemberéről", David Nivenről, a legangolabb színészről, nem látták Omar Sharifet a Doktor Zsivagóban. De még egy "ellenkulturális" bajusz is bekerülhetett volna: Dennis Hopperé a Szelid motorosokból...
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását