2024. április 20. - Tivadar

Angelina Jolie "új" szerepben

Craig Murray volt üzbegisztáni brit nagykövet Gyilkosság Szamarkandban című önéletrajzi könyvéből filmet készítenek. A rendező Michael Winterbottom, főszereplői Steve Coogan és Angelina Jolie lesznek.
2007. december 28. péntek 07:26 - Hírextra
A történet három évvel ezelőtt vett drámai fordulatot, amikor a nagykövet két döntő lépésre szánta el magát: bírálta Őfelsége kormányát, mivel tudomása szerint London felhasználta azokat az információkat, amelyeket az üzbég titkosszolgálatok kínzásokkal csikartak ki Afganisztánnal kapcsolatban, és elhagyta feleségét, valamint két gyermekét egy helyi hastáncosnő miatt, akit már a diplomáciai fogadásokra is magával vitt. Hazahívták és fegyelmit indítottak ellene, miután azt is kiderítették róla, hogy nemcsak a nőket, de az italt is mértéktelenül kedveli. Felfüggesztették, fizetést sem kapott.

Nadira Alieva, a hastáncosnő otthon maradt és mindenféle megaláztatásban, zaklatásban volt része. A nő számára, aki a tánc mellett a világ legősibb mesterségét is űzte, a legfájóbb mégis az volt, hogy azt hitte: szerelme elhagyta. Craig több hónappal később, depresszióját leküzdve érte ment és elvitte Londonba, ahol a nő, mivel anyagi helyzetük nem volt valami rózsás, egy, a City emberei által látogatott lokálban kezdett újra táncolni. "Rettenetes volt, húsz fontért elvárták, hogy meztelenre vetkőzzem. Taskentben, ahol bikiniben maradhattam, többet kaptam" - emlékezik vissza azokra a napokra.

Sorsuk azonban váratlanul jóra fordult. Craiget rehabilitálta a minisztérium és 250 ezer font végkielégítést kapott. Ezt követően ő segítette a táncosnőt művészi ambícióinak kielégítésében. Nadira A brit nagykövet hastáncosnője címmel színdarabot írt történetükről, amelyet londoni színházban játszanak, és amelyben ő a főszereplő. A darabot a tervek szerint a Broadway is műsorra tűzi - írta a Corriere della Sera című olasz napilap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását