2024. április 20. - Tivadar

Sok szex és sok csoki a siker titka

Étcsokoládé, sok szex, hideg húsok és halak reggelire. Ez lenne agyi teljesítőképességünk növelésének receptje egy új könyv szerzői szerint. Tanítsd magad! - Az agy tréningje. Ezzel a címmel foglalta össze Terry Horne kognitív pszichológus és Simon Wootto
2007. december 4. kedd 18:48 - Hírextra

A legfontosabbnak az agy kémiai állapotának karbantartását tartják. Az agy sokkal inkább hasonlít vegyi üzemhez, mint számítógéphez. Nem vagyunk génjeink passzív áldozatai, megteremthetjük agyműködésünk optimális állapotát - közölte Horne a brit hírügynökségnek nyilatkozva.

A szerzők szerint nem törvényszerű, hogy 17 éves korunk fölött csökkenjenek az agy megismerő funkciói és megőrizhető tárolási kapacitása is.

Az agyi karbantartást akadályozó listán élen áll a stressz, de óvnak a túlzott alkohol és a marihuána fogyasztástól is. Sokakat meglephet, hogy kifejezetten óvják olvasóikat a tévés szappanoperák követésétől. A józan ész alapján is elfogadható azonban tanácsuk, hogy a cinikus, siránkozó, nyafogó emberekkel ne töltsünk sok időt.

Állításuk szerint a legújabb kutatási eredményeken alapulnak további praktikus tanácsaik is. Reggelizzünk hideg húst és halat, együnk minél több és minél sötétebb csokoládét! Utóbbi lazítja az ereket körülvevő izmokat, így segítve elő az agyi véráramlást. A szex folyamatát a fantáziálástól a visszaemlékezésig vizsgálva arra jutottak, hogy több fázisában a gondolkodást serkentő vegyületek termelődnek az agyban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását