2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Régi és új játékok a Múzeumban

Több mint 100 éves babaszoba és huszonegyedik századi játékok is láthatók szombattól az Iparművészeti Múzeumban. Ettől a délutántól hétfő estig kézműves játszóház is várja a legkisebbeket a múzeum aulájában.
2007. december 1. szombat 18:20 - Hírextra
Karlócai Mariann gyűjteményéből válogat az Iparművészeti Múzeum szombaton nyíló időszaki tárlata. A kiállított tárgyak 1900 és 1940 között készültek. Karlócai Mariann csaknem negyven éve gyűjti a régi játékokat azzal a céllal, hogy játékmúzeumot hozzon létre.

A tárlaton kiállítanak egy Thonet garnitúrával berendezett babaszobát. De a látogatók megcsodálhatják a porcelánfejű babákat, a kis komódot, a babakocsit csecsemőbabával, és szemügyre vehetnek egy kortalan doboló bohócot is. A játékokon kívül karácsonyi préselt képek idézik meg a régvolt idők ünnepi hangulatát.

Szombattól hétfőig láthatók az Iparművészeti Múzeumban a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete és a Magyar Formatervezési Tanács közös országos pályázatának díjazott művei. A tárlaton játékszerek, könyvillusztrációk, öltözékek és honalaptervek is helyet kapnak. A Gyermek-Játék pályázat anyagához kapcsolódóan a múzeum aulájában művészek és múzeumpedagógusok vezetésével kézműves játszóház működik.

A pályázati anyag tárgyait hétfőig, a régi idők játékait pedig január közepéig nézhetik meg a látogatók az Iparművészeti Múzeumban.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását