2023. február 7. - Tódor, Rómeó

Brutális játékok a számítógépen

Német pszichoterapeuták az erőszakot istenítő számítógépes játékok egyértelmű eltiltását követelik. A brutális gyilkosságok lerombolják egy humánus társadalom alapjait, és ezért éppen úgy kell tiltani azokat, mint a gyermekpornográfiát - szögezte le a köl
2007. december 1. szombat 13:42 - Hírextra

A tilalomnak vonatkoznia kell azokra a számítógépes játékokra is, amelyekben fiatalkorúakat emberek meggyilkolásáért és kínzásáért megjutalmaznak. Ezek a gyilkos játékok a lélek számára olyanok, mint a taposóaknák" - jelentette ki Elke Ostbomk-Fischer főiskolai docens, és rámutatott, hogy a felelős politikusoknak körültekintően kell cselekedniük, "még mielőtt az erőszak áradata gyermekek és fiatalkorúak egész nemzedékét elsodorná". Az ilyen játékok gyártását és terjesztését büntetni kellene.

A GwG, Európa legnagyobb pszichoterápiai szakmai társasága figyelmeztetett: a fiatalabb gyermekek egyre inkább elveszítik természetes együttérzésüket, ha órákig vagy napokon át belemerülnek a brutális akciók világába. Különösen a fiúk veszélyeztetettek.

A társaság szerint az ilyen brutális játékokat eredetileg az amerikai hadsereg részére készítették, hogy kiküszöböljék általuk a katonák gyilkolástól való félelmét és növeljék "gyilkolási hatékonyságukat".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását