2024. április 16. - Csongor

Vége a számháborúnak

Vége a számháborúnak a pekingi olimpiai felkészülés állami támogatásáról - röviden így összegezhetők az Országgyűlés sport- és turisztikai bizottságának szerdán, a tatai edzőtáborban megtartott kihelyezett ülésén elhangzottak.
2007. november 21. szerda 16:55 - Hírextra

A bizottság kormánypárti és ellenzéki képviselői is egyetértettek abban, most már semmilyen anyagi akadálya nem lehet annak, hogy a magyar sportolók zavartalanul felkészülhessenek a jövő évi nyári ötkarikás játékokra.

Elbert Gábor sportszakállamtitkár számolt be a bizottság tagjainak a pekingi olimpiai és paralimpiai játékokra történő felkészülés zökkenőmentes állami támogatásáról, valamint a doppingellenes tevékenység állami koordinációjának biztosításáról. Az állami sportvezető a testület előtt felolvasta azt a levelet, amelyet Kamuti Jenőtől, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkárától kapott. Ebben többek között ezt írta a főtitkár: "Ezúton is kifejezzük köszönetünket azért, hogy az előzetesen egyeztetett nagyságrendű forrás, támogatás rendelkezésre áll és elkülönítetten megjelent a költségvetésben."

A pénzügyminisztérium képviselője korábban arról tájékoztatta a bizottságot, hogy a kormány a tervezett összegen felül 1,5 milliárd forint plusztámogatást nyújtott, illetve nyújt a pekingi felkészülésre a 2007-es költségvetés általános tartalékának terhére. Ennek egyik része az ütemezés szerint még az idén, a másik része jövőre áll majd rendelkezésre.

A doppingellenes harc kapcsán, a közelmúltban a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) madridi kongresszusán járt Elbert Gábor megjegyezte: Magyarországnak a doppingellenőrzés terén százszázalékosan be kell tartania a nemzetközi szabályokat és ezen a területen az érzelmeknek nincs helyük. Ez különösen azért fontos, mert az athéni magyar doppingesetek óta az ország az érdeklődés középpontjában van.

A szakállamtitkár beszámolt még a képviselőknek a kísérleti jellegű komplex kistérségi táboroztatási program tapasztalatairól, a senior program modelljéről, valamint a patrónus program beindításáról és kezdeti tapasztalatairól. Ez utóbbi keretében egy-egy idősebb, nagy tapasztalatú edző kerül párba egy-egy fiatalabb kollégájával, hogy tudását minél jobban átadhassa neki. A patrónusokat fejenként havi 90 ezer, a patronáltakat 200 ezer forinttal támogatja az állam. A beindított programok pozitív visszhangra találtak a bizottság tagjainál és szóba került, hogy egy patrónusnak hamarosan több patronáltja is lehessen, így kisebb edzői műhelyek alakulhatnak ki.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását