2024. április 18. - Andrea, Ilma

Plusz pénzek az olimpiai felkészülésre

A kormány – korábban tett ígéretének megfelelően - döntött arról, hogy kiegészíti a Gerevich-ösztöndíj 2007-ben rendelkezésre álló forrását. Így nincs akadálya annak, hogy a Pekingre készülő olimpiai és paralimpiai kerettagok, valamint a felkészülés
2007. október 30. kedd 09:33 - Hírextra

A pótlólag biztosított 30 millió forintból 28,3 millió fedezi az ösztöndíj költségeit. A fennmaradó 1,7 millió forint hozzáadódik ahhoz a 20 millióhoz, amely az olimpiai kvalifikációt szerzett sportolók havi 100-100 ezer forintos juttatását biztosítja. Ez a juttatás az olimpiai játékok végéig szól, és az összegek a Wesselényi Miklós Sport Közalapítványon keresztül kerülnek átutalásra - derül ki a tájékoztatóból.

Az olimpiai felkészülés anyagi támogatásával kapcsolatos hír továbbá, hogy a miniszterelnök által korábban felajánlott 660 millió forintos plusz támogatásból három sportág olimpiára készülő versenyzői részesülhetnek összesen 10 millió forint (birkózás 5, ökölvívás 3, evezés 2 millió forint) ösztöndíj-támogatásban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását