2024. április 19. - Emma

A magyar olimpia hamis illúzió

Nyílt levélben fordult az Olimpiai Bajnokok Klubja (OBK) a Budapesti Olimpiai Mozgalomhoz (BOM), ebben azt kérik: fejezzék be a további támogatására ösztönző felhívásokat, a hamis és félrevezető reklámok megjelenítését, és ehelyett a már összegyűjtött pén
2007. november 20. kedd 07:17 - Hírextra
Az OBK véleménye szerint a magyar főváros egyre távolodik attól, hogy olimpiát rendezhessen, hiszen rohamosan csökken a versenyzők, különösen az utánpótláskorú sportolók száma, romlik a sportlétesítmények állaga, egyesületek, sporttelepek és labdarúgó pályák szűnnek meg. Ráadásul míg az unió országainak többsége költségvetésének egy százalékát is meghaladó összeggel támogatja a sportot, addig nálunk ez az összeg alig 0,2 százalék. Meglátásuk szerint alapvető változásra a közeljövőben nem lehet számítani. Az OBK megjegyzi, hogy a döntéshozókat egyre inkább befolyásolják a gazdasági tényezők és a multinacionális cégek érdekei is.

Az OBK közleménye szerint "bármennyire fájdalmas - a hamis illúziók hirdetőinek is - meg kell barátkozniuk azzal a ténnyel" hogy az olimpia rendezése egyre távolodik a magyar fővárostól.

Azt kérik a budapesti olimpia megrendezésére létrejött mozgalomtól, hogy a további támogatására ösztönző felhívások, az ország valós helyzetét figyelmen kívül hagyó pályázatok készítése, illetve hamis és félrevezető reklámok megjelenítése helyett a részben összegyűjtött, részben a költségvetésből származó pénzt az élő sportra, a magyart sportélet fellendítésére ajánlják fel.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását