2024. április 24. - György

Drogba mehet az olimpiára

Didier Drogba, a Chelsea elefántcsontparti csatárkiválósága kész arra, hogy játsszon hazája ötkarikás labdarúgó-vélogatottjában a jövő augusztusi, pekingi olimpián.
2007. november 21. szerda 12:51 - Hírextra

A támadó azután beszélt ebbéli hajlandóságáról, hogy Elefántcsontpart csapata vasárnap 4-1-re legyőzte Zambiát, s ezzel bekerült a nyári játékok futballtornájának résztvevői közé.

Drogba, aki az angol élvonal legutóbbi idényének gólkirálya volt, szereplési készségéről tájékoztatta hazája szövetségét és az afrikai ország olimpiai válogatottjának francia szövetségi kapitányát, Gérard Gilit is.

Jóllehet a csatárklasszis március 11-én betölti 30. életévét, ha beválogatják, ott lehet Pekingben, mivel a szabályok szerint az ötkarikás játékokon induló csapatok mindegyike három 23 évesnél idősebb futballistát nevezhet. Ám hogy valóban pályára léphessen a kínai fővárosban, még klubcsapata engedélye is szükségeltetik, mivel az augusztusi olimpia napjaiban elkezdődik az angol első osztály bajnoki pontvadászata is, márpedig nem biztos, hogy a Chelsea nagyvonalúan hozzájárulását adja majd Drogba távolmaradásához.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását