2024. április 26. - Ervin

Olimpatörvény készül

Elkészült az úgynevezett olimpiatörvény tervezetének előkészítésével az a munkacsoport, melyet a játékok magyarországi megrendezésének előmozdítására szerveződött civil mozgalom, a BOM hozott létre.
2007. november 8. csütörtök 06:49 - Hírextra
A tervezet - a BOM szerint - az Országgyűlés jóváhagyása esetén biztosíthatja a megfelelő társadalmi-politikai támogatottságot és az összehangolt országos színtű felkészülést arra, hogy Budapest 2011-ben megpályázza a 2020. évi nyári olimpiai és paralimpiai játékok rendezését.

Az olimpiatörvény tervezetének jelenlegi változatát a BOM elnöksége megvitatta és elfogadta. A politikai egyeztetések első lépéseként a szervezet a tervezetet a napokban eljuttatta Demszky Gábor főpolgármesternek és helyetteseinek, Hagyó Miklósnak, Ikvai Szabó Imrének és Horváth Csabának, továbbá a Fővárosi Közgyűlés öt frakcióvezetőjének, Steiner Pálnak (MSZP), Tarlós Istvánnak (Fidesz), John Emesének (SZDSZ), Hock Zoltánnak (MDF) és Bagdy Gábornak (KDNP). Az egyeztetés a második körben a parlamenti frakciókkal, majd a kormánnyal folytatódik.

"Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszter Szalay-Berzeviczy Attilával, Budapesti Értéktőzsde és a BOM elnökével folytatott megbeszélése során azon véleményének adott hangot - amint arról a civil mozgalom közleményben beszámol -, hogy egy olyan országos jelentőségű, több parlamenti cikluson átívelő, minimum 13 éves projektet, mint a 2020-as olimpiai játékok elnyerése, csak önálló törvény keretein belül lehet megvalósítani. Sikeres pályázat ugyanis csak akkor képzelhető el, ha a tervezés folyamata már jóval a pályázati szakasz megkezdése előtt elindul az állam, a rendező város, az érintett vidéki helyszínek, valamint a magánszféra összehangolt részvételével."

A BOM fő feladatának tekinti, hogy a döntéshozókat és a közvéleményt megismertesse egy budapesti rendezésű olimpia előnyeivel, hatásaival és kockázataival, mely fontos a felelős elhatározás meghozatalához. A 2005 novemberében 15 hazai nagyvállalat által alapított szervezet arra vállalkozott, hogy népszerűsítse a játékok ügyét, és saját forrásból tájékoztassa a közvéleményt a pályázathoz szükséges feltételekről. Az általa létrehozott munkacsoportot Kulcsár Krisztián párbajtőr világbajnok vezeti.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását