2024. április 19. - Emma

Az MLSZ a biztonságért

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) , az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium (ÖTM) és a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) képviselőinek részvételével háromoldalú megbeszélést tartottak, amelyen létrehoztak egy munkacsoportot a sportrendez
2007. november 12. hétfő 18:09 - Hírextra

Az MLSZ hivatalos honlapján olvasható beszámoló szerint a találkozón Bencze József országos rendőrfőkapitány, Elbert Gábor sportszakállamtitkár és Kisteleki István MLSZ-elnök vett részt. A megállapodás értelmében az ÖTM sport-szakállamtitkárság koordinálásával működő munkacsoport feladata, hogy áttekintse és megerősítse a sportrendezvények biztonságával kapcsolatos szervezetek működését és hatékonyságát, továbbá a kapcsolódó jogszabályi hálót, illetve november 30-ig egy minden érintett által vállalható stratégiai dokumentumot állítson össze.

Arról is egyezség született, hogy a dokumentumban lefektetett célok teljesítése és a határidők kitűzésével meghatározott feladatok végrehajtása érdekében az érintettek a jövőben közösen lépnek fel.

A tárgyaláson a felek áttekintették a sportrendezvényről és -létesítményből történő kitiltások gyakorlatát, a sportrendezvények biztonságára kockázatot jelentő szurkolók személyes adatait is tartalmazó központi adatbázis létrehozásának lehetőségeit, a szurkolói anonimitás felszámolása érdekében a szurkolói kártya vagy más fényképes tagsági igazolvány bevezetésének lehetőségét és a jegyárusítás újraszabályozásának kívánalmát.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását