2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Budapest Art Fair 2007

A 13 év alatt Antik Enteriőr néven népszerűvé vált kiállítás az idén Budapest Art Fair néven születik újjá, antik és kortárs alkotásokat egyaránt bemutatva - tájékoztatta a jelenlévőket kedden délután Galambos Sándor, a Műcsarnokban november 22-25. között
2007. november 20. kedd 18:23 - Hírextra

A művészeti vásár rangját a növekvő nemzetközi érdeklődés is mutatja: három francia galéria bemutatkozásával a díszvendég idén Franciaország lesz.

A név megváltoztatását az is indokolta, hogy egyre nagyobb a külföldi érdeklődés, ezért egy mindenütt érthető nevet kellett választani.

Az Art Fair magában foglalja a régen Plug néven futó kortárs művészeti felvonulást is, amely változatlanul egy sátorban csatlakozik a Műcsarnok patinás épületéhez.

A Budapest Art Fair jelszava: friss, színes, multikulturális. A szervezők idén a klasszikus és modern festészetre, valamint a kortárs képzőművészetre helyezik a hangsúlyt.

A kiállítandó műtárgyakat neves zsűri szemrevételezte előbb és meghatározott kritériumrendszer alapján válogatott. Tavaly még önkéntes alapon történt a zsűrizés, idén már kötelező volt.

A francia és a magyar kultúra közös kapcsolódási pontjaként a francia galériák Párizsban élt magyar művészek alkotásait is elhozzák Budapestre. A Galérie la Minotaure Alfréd Réth műveiből rendez mini tárlatot: ő Vasarely után az egyik legismertebb magyar származású, Franciaországban élő és alkotó festőművész volt.

A kiállítók között megtalálható szinte az összes neves galéria és aukciós ház. A háromnapos eseményt gazdag kísérő programok színesítik. Lesznek filmvetítések a Műcsarnok Auditóriumában, tárlatvezetés, Art Magazin szakmai fórum, megannyi könyvbemutató és dedikálás is.

A november 25-i karikatúra- és képregény aukción 130 tétel kerül kalapács alá, köztük egy Daumier-litográfia. Az árverést Winkler Nóra vezeti.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását