2023. június 3. - Klotild

Arany Csillag - díj

Arany Csillag - díjat nyert a Zala Megyei Önkormányzat Fogyatékosok Rehabilitációs Intézete és Otthona a szociális ellátottak számára meghirdetett európai uniós képzőművészeti versenyen - tájékoztatta az MTI-t az intézmény igazgatója.
2007. november 15. csütörtök 08:58 - Hírextra
A Magyarszerdahelyen található, középsúlyos értelmi fogyatékosoknak otthont adó intézet négy gondozottjának közös alkotása részesült az elismerésben, a 207 mű közül - mondta Kollerné Miklósy Erzsébet. Az intézmény lakói kerámiából mintázták meg a 27 tagállam népviseletébe öltözött babákat, Sokszínű Európa címet adva alkotásuknak.

A szociális terület ellátottjainak szóló pályázatot a francia Social Sans Frontiérs egyesület és a salgótarjáni Felnőttképzési Intézet közösen hirdette meg. A felhívásra 89 magyarországi alkotás érkezett, Zalából három művel neveztek a versenyre - közölte a szociális intézmény vezetője.
A munkák közül Strasbourgban, egy kiállításon a látogatók választották ki az általuk legjobbnak ítélt munkákat.

A zalai intézet gondozottjainak munkáit méltatva Kollerné Miklósy Erzsébet elmondta: a pályaművek mutatják, hogy a középsúlyos értelmi fogyatékosok is érzelemgazdag alkotásokat tudnak létrehozni, amire igazán büszkék lehetnek. Műveik erkölcsi értékét csak növeli, hogy nemcsak értelmi fogyatékosok, hanem bármilyen más, szociális ellátottakat gondozó intézet lakói küldhettek pályamunkákat a versenyre - tette hozzá.

A legjobb, már több uniós tagállamot is megjárt művek február végéig vándorkiállítás keretében Salgótarjánban tekinthetők meg, majd egy állandó tárlatra visszakerülnek az elzászi városba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását